Vragen van de Management Dashboard gebruiker

Een heerlijke week skiën in de Alpen werd direct opgevolgd door een kwakkelend weekje griep in de polder. Daar gingen mijn goede voornemens om iedere week een artikel te schrijven voor deze blog.

Het gaf me echter wel wat tijd om eindelijk weer te beginnen aan de altijd groeiende stapel boeken en artikelen die ik nog wil lezen. Tussen de afdalingen van de pistes en de sprints naar het toilet door, heb ik gelukkig ook het nodige kunnen lezen over management dashboards, visualisaties en info graphics. Genoeg om er de komende weken over te kunnen berichten in deze blog.

Naast serieuze boeken en artikelen was er gelukkig ook voldoende humor te vinden in mijn stapel. Zo kwam ik een variant tegen van de immens populaire youtube serie “Shit Girls Say” (meer dan 15 miljoen keer bekeken). Na zo’n succes zie je allerlei creatieve geesten hun eigen variant maken. Soms van twijfelachtige kwaliteit, maar er zitten ook een paar leuke bij.

Het kon dan ook niet lang duren voordat er een variant zou komen over de vragen die management dashboard gebruikers regelmatig stellen. De mensen van Actuate hebben de onderstaande video gemaakt: “Sh*t Business Intelligence Users Say”

Komen deze vragen en situaties jullie bekend voor? Ik herken me zowel in een paar personen die de vragen stellen als in de persoon die ze ontvangt. Heerlijk om op deze komische manier te kijken naar onze dagelijkse praktijk.