Data visualisatie in de polder

Toen we vorig jaar besloten om wekelijks een blog bij te gaan houden was het al snel duidelijk dat we dit in het Nederlands zouden gaan doen. Belangrijke reden om Nederlands te gebruiken is dat wij met name actief zijn binnen Nederland. Ook konden wij geen blogs vinden over dit onderwerp in het Nederlands. Dit in schril contrast met het enorm grote aantal blogs in het Engels.

Tijdens de training van Stephen Few in Mei heb ik kennis gemaakt met Yuri Engelhardt. Yuri heeft een aanstekelijk enthousiasme en is zeer actief binnen de academische wereld op het gebied van data visualisatie. Sindsdien hebben we contact gehouden, omdat we beide graag zouden zien dat het bedrijfsleven en de academische wereld meer met elkaar zouden doen op het gebied van data visualisatie. We zijn er van overtuigd dat we veel van elkaar kunnen leren, al is het nog niet helemaal duidelijk hoe we dat vorm moeten geven. Mocht je ook ideeën hierover hebben, aarzel dan niet om contact met me op te nemen.

Ook heb ik Yuri verteld dat ik jammer genoeg vrijwel geen Nederlandstalige blogs kan vinden over data visualisatie. Alhoewel het er niet veel zijn was hij gelukkig wel op de hoogte van een handvol blogs in het Nederlands. Hij stuurde me het volgende lijstje:

Ze zijn niet allemaal heel actief, maar geven wel een aardig inzicht in data visualisatie in/uit Nederland.

Tenslotte een opmerking van huishoudelijke aard. Laatst kreeg ik de opmerking van één van de lezers van dit blog waarom het niet meer mogelijk is om commentaar toe te voegen aan de artikelen. Helaas werd de mogelijkheid tot reageren misbruikt voor allerlei spam. Op een gemiddelde doordeweekse dag moest ik tussen de 30 en 40 berichten verwijderen. Aangezien de meeste artikelen niet veel echte reacties hadden heb ik de functie maar uitgezet. Mocht je toch willen reageren op een artikel uit deze blog, reageer dan bijvoorbeeld op onze Linkedin pagina.