9,5 tips voor geweldige data visualisatie bij masterclass CGI

Nova Silva heeft op uitnodiging van CGI een presentatie mogen verzorgen over effectief rapporteren voor de deelnemers van de masterclass Big Data Analytics bij CGI in Rotterdam.

We hebben er allemaal dagelijks mee te maken: rapporten en dashboards met tabellen en grafieken. Jammer genoeg zijn deze rapporten en dashboards niet geoptimaliseerd voor ons mensen. In de meeste gevallen is de gekozen opmaak slechts het resultaat van persoonlijke voorkeur. Dit gaat soms dan wel goed, maar in de meeste gevallen niet.

Met onze presentatie hebben we de deelnemers gestimuleerd om op een kritische manier te blijven kijken naar het presenteren van data in rapporten en dashboards. Aan de hand van 9,5 tips hebben we praktische handvaten gegeven om effectiever en efficiënter om te gaan met informatie.

De presentatie en inhoud zijn goed ontvangen. De deelnemers kunnen de opgedane kennis direct toepassen in het vervolg van de masterclass, aldus organisator Jan Willem Lankhaar (Data Scientist).