Username:

Password:

Wachtwoord vergeten? / Help

Archief voormaart 2012

Gezocht: misleidende grafiek

Bron: Fox News

afb. 1 - 70+60+63=100% ???

Blijkbaar wordt er veel gezocht op termen als: misleiden en bedriegen in combinatie met grafiek. Ook wij krijgen regelmatig bezoekers op deze website die in Google deze zoektermen hebben gebruikt (met name de Engelse vertalingen als misleading, deceptive en charts). Nu is het lastig om te bepalen wat deze personen precies willen met voorbeelden van grafieken die misleiden en/of bedriegen. Ik ga er gemakshalve vanuit dat zij willen leren van hoe het niet moet. Ze zijn dus (hopelijk) op zoek naar tips om hun grafieken beter en effectief te maken.

Lees verder

Management dashboard: technologie of kunst?

Bij het ontwerpen van een management dashboard maak ik veel gebruik van draadmodellen. Op basis van de eisen en wensen bepaal ik hoe het dashboard er uit moeten gaan zien en teken vervolgens voorbeelddashboards in een tekenprogramma.

Door deze werkwijze kan ik in een heel vroeg stadium de management dashboards laten zien en bespreken met de betrokkenen. Deze tekeningen of draadmodellen noem ik meestal een "artist's impression", maar ik zie mijzelf zeker niet als artiest of kunstenaar. De tekeningen zijn volgens mij geen kunst, maar eerder (technische) ontwerpen gemaakt door een ontwerper.

Lees verder

Vind de kat!

Een paar blog artikelen terug ging Michel al in op slechte PowerPoint presentaties en het trieste gevolg voor katten. Deze keer vergaat het de katten gelukkig beter, je moet alleen heel goed zoeken. Kun je op deze foto de kat vinden?

Lees verder
maart 7, 2012Gepost door Michel in Algemeen

Vragen van de Management Dashboard gebruiker

Een heerlijke week skiën in de Alpen werd direct opgevolgd door een kwakkelend weekje griep in de polder. Daar gingen mijn goede voornemens om iedere week een artikel te schrijven voor deze blog.

Het gaf me echter wel wat tijd om eindelijk weer te beginnen aan de altijd groeiende stapel boeken en artikelen die ik nog wil lezen. Dus tussen de afdalingen van de pistes en de sprints naar het toilet heb ik gelukkig ook het nodige kunnen lezen over management dashboards, visualisaties en info graphics. Genoeg om er de komende weken over te kunnen berichten in deze blog.

Lees verder