Een grote teler van kluitsla is continu op zoek naar mogelijkheden om processen te optimaliseren met behulp van technologie.
Zo worden de zaadjes opgekweekt tot plantjes onder LED-licht en zijn grote delen van het interne transport gerobotiseerd.
Veel “mensenwerk”  blijft: bijvoorbeeld de tussentijdse kwaliteitscontrole en het beoordelen van de groeiontwikkeling.
Door een grote verscheidenheid in systemen (van klimaatcomputers tot robot aansturing) in combinatie met handmatige handelingen is het lastig om overzicht te houden over alle verschillende processen.

Aanpak

Allereerst zijn de gegevens uit de bestaande systemen geïntegreerd op één plaats. Daarna zijn de handmatige gegevensverzamelingen hieraan toegevoegd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het geautomatiseerd identificeren van de klantorders die klaar staan voor transport. Een vervoerder kan dus niet meer per ongeluk een verkeerde pallet laden en meenemen. Ook kan de voorman direct inspringen op een spoedorder van een klant, want hij heeft op ieder moment inzicht in de belasting en beschikbaarheid van zijn teeltlijnen.   Iedere medewerker kan zelfstandig bij de informatie die nodig is om het werk zo goed mogelijk uit te voeren. Of dit nu via een aanraakscherm aan een teeltlijn is, via een barcode lezer in het magazijn of een PC in het bedrijfsbureau.

Resultaat

Alle informatie van deze teler is, waar nodig, op iedere plek en voor iedere medewerker beschikbaar. Hierdoor zijn er veel minder onduidelijkheden over bestellingen, vrachten of oogsten. Het is zelfs mogelijk om een individueel sla plantje te volgen van zaadje bij binnenkomst tot aan levering aan een klantlokatie. Door het integraal bedrijfsbeeld in Oxygen is er veel meer rust gekomen op de werkvloer. Hierdoor ontstaan ook minder fouten in de afstemming tussen medewerkers, afdelingen en afnemers. Iedere betrokkene (van medewerker tot klant) is op de hoogte van de voortgang en weet wat hij of zij kan verwachten.

“Ik vertel u graag meer over deze sla-teler”

Laat uw nummer achter en Paul belt u terug