Username:

Password:

Wachtwoord vergeten? / Help

Consulting

Naast onze Oxygen oplossingen bieden wij u bijbehorende advies-, training- en beheeractiviteiten. Deze ondersteuning bieden wij ook als afzonderlijke dienst aan.

Wij adviseren op alle onderdelen van het Management Dashboard werkgebied. Denk daarbij aan:

Door onze uitgebreide kennis en jarenlange ervaring zijn wij in staat voor elke omgeving de juiste ondersteuning te bieden.

Bij alle stappen in het Management Dashboard ontwikkeltraject kunnen we u helpen. Daarbij gaat het om:

Stap 1: Bepalen van de Key Performance Indicators (KPI's)

De eerste stap in ieder Management Dashboard traject is het bepalen van de doelstellingen en de betrokken processen. Met deze kennis kunnen we de gewenste KPI’s vaststellen.

De enige juiste manier om KPI's te bepalen is door deze af te leiden van uw eigen specifieke doelstellingen en strategie. Een neutraal uitgangspunt is daarbij in onze visie noodzakelijk. Daarom gebruiken we voor het vaststellen van de KPI’s de PUMP© methodiek van Stacey Barr.

Stap 2: Ontwerpen van gegevensintegratie en opslag

Na het bepalen van de KPI’s beginnen we met het ontwerpen van de gegevens-integratie en opslag.

Er zijn op dit gebied vele oplossingsrichtingen, methoden en technieken beschikbaar. We hebben uitgebreide ervaring met veel van deze oplossingen . Denk daarbij aan Data Warehouse, ODS, Data Vault, gegevens logistiek/ETL, Data Mart en dimensionaal modelleren.

Vanuit die ervaring kunnen we u ondersteunen bij de selectie, het ontwerp en implementatie. Denk daarbij aan:

  • Ontwerp en ontwikkeling van gegevens logistiek/ETL;
  • Databaseontwerp en ontwikkeling;
  • Productselectie (ETL & Database)

Stap 3: Effectief (begrijpelijk en aantrekkelijk) rapporteren

Voor een goed werkende Management Dashboard omgeving is gedegen gegevensintegratie en -opslag nodig. Alleen dan functioneert de Management Dashboard omgeving goed. Daarin ligt de grootste technische uitdaging van de oplossing.

Maar daarmee bent u er nog niet. U wilt namelijk dat wat u presenteert overkomt op uw publiek. Pas als de gegevens op een begrijpelijke en aantrekkelijke manier worden gepresenteerd, komt uw boodschap over. Daarvoor is een effectieve rapportagevorm nodig.

Onze consultants helpen u om uw huidige rapporten te verbeteren en ondersteunen u bij het ontwikkelen van nieuwe rapporten.

Stap 4: Analytische functies

Rapportages worden in de meeste gevallen opgesteld naar aanleiding van een vraag, bijvoorbeeld: wat zijn de 10 meest winstgevende producten? Maar niet altijd is de vraagstelling vooraf duidelijk/ is er geen rapport/vooronderzoek op voorhand beschikbaar.

In uw organisatie liggen kansen verborgen om uw product en dienstverlening te verbeteren en verborgen (causale) verbanden te ontdekken.

Voor het boven tafel krijgen van dergelijke informatie, ontwikkelen onze consultants analytische functies. Daarbij maken we gebruik van bijvoorbeeld OLAP, statistiek en data mining.

Wilt u kennismaken met Nova Silva en uw Management Dashboard resultaten verbeteren? Neem dan nu contact op voor een vrijblijvend gesprek.